Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Hogyan töltsünk időt Istennel

2011. szeptember 12. 03:00 - mirjam07

Vizsgálj meg, Istenem, ismerd meg szívemet! Próbálj meg, és ismerd meg gondolataimat! Nézd meg, nem járok-e téves úton, és vezess az örökkévalóság útján! (Zsol. 139:23-24)

 

A fő szabály az, hogy egyszerű legyen a terved. Az alábbiakban 3 dolgot említünk, amelyek fontosak ahhoz, hogy minőségi időt tudjunk tölteni Istennel.

Várj Istenre (Relaxálás) -- Légy csöndben egy percig; ne menj futva Isten jelenlétébe és ne kezdj rögtön beszélni. Kövesd Isten intését: "Csendesedjetek el, és tudjátok meg, hogy én vagyok az Isten!" (Zsol. 46:10). Légy csöndben egy kicsit, amíg kialakul benned egy áhitatteljes lelkület.

Röviden imádkozz (Kérés) -- Kérd Istent, hogy tisztítsa meg szívedet és vezessen a közösen eltöltött időtökben. Rá kell hangolódnod a Szerzőre, mielőtt megértenéd a Könyvét!

Olvasd a Szentírást (Olvasás) -- Itt kezdődik Istennel való beszélgetésed. Ő az Íráson keresztül beszél hozzád, te pedig imában beszélgetsz vele. Miközben olvasod a Bibliád, próbáld így:

Lassan -- Ne siess, és ne akarj túl nagy részt elolvasni.
Ismételj -- Olvass el egy szakaszt újra meg újra, addig, amíg kezd kialakulni egy kép a fejedben.
Megállás nélkül -- Ne állj meg a mondat közepén, hogy utánanézz valaminek máshol. NE felejtsd el, a célod nem az, hogy információt gyűjts, hanem hogy betelj az Igével és hogy Krisztust jobban megismerd.
Hangosan, de nyugodtan -- A hangos olvasás fejleszti a koncentrálásodat. Abban is segít, hogy jobban megértsd, amit olvasol, mert látod és hallod is azt.
Szisztematikusan -- Olvass végig egy könyvet fegyelmezett módszerrel. Jobban meg fogod érteni a Bibliát, ha úgy olvasod, ahogy írták - egy könyvet, vagy egy levelet egyszerre.

(Daily Hope by Rick Warren, 2011.09.05)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása